Sütlü Buğday Çorbası

Sütlü Buğday Çorbası
Sütlü Buğday Çorbası

Sütlü çorbalar yumuşak içimleri ile sofralara farlı bir lezzet katar. Alternatif süt çorbası tarifi ile karşınızdayız. Çok seveceğiniz, bu doyurucu ve sağlıklı tarifi sizler için hazırladık. Sütlü buğday çorbası yapıyoruz. Sağlıklı beslenmenin öneminin arttığı şu günlerde, bu tarifi de listenize ekleyin. İçinizi ısıtacak sütlü çorba tarifini denemeyen kalmasın. Sütlü dövme çorbası nasıl yapılır?

Sütlü Buğday Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı dövme (Aşurelik buğday, yarma
  • tuz 
  • karabiber

Sütlü Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yarma buğdaylar (dövmeler) soğuk su ile güzelce yıkanır. 
  2. Dövmeler, üzerini geçecek kadar  temiz su içerisinde 1 saat bekletilir.
  3. Tencereye kendi suyu ile alınan dövmeler, kaynatılarak pişirilir.
  4. Pişen dövmelerin içine sıcak süt eklenir. Süt ile 5-10 dakika kadar kaynatılır. Tuzu katılır.
  5. Ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
  6. İster tencere içerisine, ister servis tabağına karabiber serpilir.
Farklı lezzeti ve sunumu ile sıcak sıcak sütlü yarma (buğday) çorbası servise hazır. Mutlaka yapın ve bizimle paylaşın. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yorumlar