Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli pilav yapıyoruz. Sofraların baş tacı bulgur, yeşil mercimekle buluşuyor. Ortaya sağlıklı ve tadı şahane bir yemek çıkıyor. Karantina günlerinde mercimekli pilav, doyurucu lezzeti ile vücuda dinginlik verecek, bu da size çok iyi gelecek. Yapmaya pişman olmayacağınız tarifimiz, yapılışı ve püf noktalarıyla sizlerle. Yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır? 

Mercimekli Bulgur Pilavı Püf Noktaları: 

  1. Mercimekleri önceden haşlayın ki pilav yaparken daha kolay pişsin. Haşlarken çok fazla yumuşatmayın ki pilavda dağılmasın.
  2. Mercimekli bulgur pilavının yanına yoğurt ve salata harika gider. Turşu da mükemmel bir seçim olur. Sulu yemeklerin yanında da çeşitlilik katarak menüyü zenginleştirir. 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yada 3,5 su bardağı sıcak su
  • tuz

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimekleri yıkayın. Yarım saat beklemek üzere suya koyun. Mercimeği, aynı su ile tencereye alın ve mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzün, kenara alın.
  2. Yağı tencereye dökün, yemeklik doğranan soğanı, tencerede güzelce kavurun.
  3. Salçaları ekleyin, salçayı ezdirerek karıştırmaya devam edin.
  4. Bulguru atın, kavurmaya devam edin.
  5. Mercimeği katın, harmanlayıp kavurma işlemine devam edin. 
  6. Suyunu ekleyin, orta ateşte suyunu çekinceye dek pişmeye bırakın. 
Biraz dinlendikten sonra yeşil mercimekli bulgur pilavı servise hazır. Deneyin, çok seveceksiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı Kereviz Yemeği

Yorumlar