Dövme Pilavı Tarifi

Dövme Pilavı Tarifi
Dövme Pilavı Tarifi

Geleneksel mufağın göz bebeği dövme. Tok tutma, vitamin, kolay sindirme özelliği, hepsi onda. Tadı damaklarda kalan bir lezzet olması da cabası. Dövme'nin, nohut ve etle buluşması olan, enfes dövme pilavı tarifi sizlerle

Dövme pilavı tarifi için Malzemeler

  • 1kase dövme
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kadar tuz
  • 1 bardak et suyu
  • Varsa: Bir küçük kase kadar haşlanmış et. 

Dövme Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağın altını açın.Tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı atın ve kavurun. Tereyağını ekleyin, karıştırın.
  2. Nişastası gidene kadar suda yıkanmış dövmeyi, tencerenin içine atın, şöyle bir çevirin.
  3. Haşlanmış nohutları ekleyin, karıştırın. (Kemik suyu kaynatmıştım, bu aşamada, ondan çıkan biraz eti de pilava kattım.)
  4. Tuzunu atın. Et suyunu ekleyin. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin. 
  5. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 15 dakikaya ayarlayın. Düdüğü ötünce altını kısın ve 15 dakika pişirin. 
  6. Düdüklü soğuyunca kapağını açın; kıvamı sulu gelirse, biraz daha kaynatabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Balkabağı Çorbası

Yorumlar