Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma

İçerisinde sadece pirinç olunca, az da yeseniz bi ağırlık mı yapıyor? Pirinçten vazgeçmeden, bu lezzeti dengelemek ve hafifletmek için, bulgurlu yaprak sarma'ya ne dersiniz? Tadından ödün vermeden istediğiniz kadar yiyebileceğiniz, zeytinyağlı yaprak sarma bulgurlu olarak sizlerle.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Malzemeler

  • 400 gr kadar asma yaprağı
  • yeteri kadar sıcak su
  • Çeyrek çay bardağı kadar zeytinyağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma İç Harcı için Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kışlık domates sosu ya da bir su bardağı domates rendesi
  • Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 yemek kaşığı silme kuru nane, varsa yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane limon suyu ( dilerseniz yarım limon suyu)

Zeytinyağlı Bulgurlu Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

İç Harcı Yapılışı

  1. Pirinçleri ve bulguru yıkayın. Soğanı küçük küçük doğrayın ya da makinede çekin. 
  2. Geniş bir kabın içinde soğan ve salçayı ovalayın, iyice birbirine geçsin.
  3. Domatesi, maydanozu ve baharatları ekleyin, karıştırın.
  4. Pirinç ve bulguru ilave edin.Yağını ve limonunu katın. Güzelce karıştırın.
Asma yapraklarını sıcak suyun içinde bekletin
.
Asma yapraklarını eğer salamura ise önce yıkayın ki tuzu gitsin. Daha sonra sıcak suyun içinde biraz bekletin.

Yapraklara iç harçtan koyarak, sarmaya başlayın ve tencereye dizin. Sarmaların üzerine çeyrek çay bardağı kadar zeytin yağı gezdirin.

Pişirmek için:

Tencereyi ocağa koyun. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin ve sarmaların üzerini geniş bir pasta tabağı (ısıya dayanıklı) ile örtün. Tencerinin kapağını kapatın. Kaynayınca, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kontrol ederek pişirin, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Dinlendirdikten sonra, enfes lezzeti ile bulgurlu yaprak sarma servise hazır. Afiyet Olsun.

Yorumlar