Turp Otu Tarifi

Turp otlu Yumurta
Turp otlu Yumurta

Turp otu tarifi sofranızı şenlendirerek, çeşitlilik katacak. Taze filiz yaprakları ile lezzetli, bir o kadar da harika sunumlar yapabilirsiniz. Farklı tatlar arıyorsanız bu tarif tam size göre.

Turp otlu Yumurta

  • 1 Bağ Turp otu
  • 3 Su bardağı su
  • 3 Yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 Çay kaşığı tuz 
  • 2 Yumurta

Üzeri için

  • Pul biber
  • Karabiber
  • Limon
  • İsot (isteğe göre)
Püf Noktası: Turp yapraklarının yeşil rengi sararmasın, bu yüzden çok haşlamayın. Limon suyu yaprakları sarartacağı için, servisten hemen önce limon sıkın.

Turp Otlu Yumurta Tarifi'nin yapılışı

  1. Turp Otlarını yıkayın ve temizleyin.
  2. Tencereye suyu koyun. Su kaynayınca içine turp otlarını atın ve kapağını kapatın. 3 dakika bekleyin ki su tekrar kaynasın. otları 4-5 dakika haşlansın. Hemen sonrasında ise, otu ter yüz edin ve otun diğer tarafını da 4-5 dakika kaynatın.
  3. Suyunu süzün. (Suyunu dökebilirsiniz. 2.kez kullanmayın.)
  4. Tavaya yağ koyun, hazırlamış olduğunuz turp yapraklarını içine atın ve bir iki tur karıştırın. Bi 5 dakika kavurun.
  5. Turp otlarımız hazır. Bu aşamada salata olarak da tüketebilirsiniz, turp otu salatası çok güzel olur.
  6. 2 Yumurtayı bir kaseye alın, tuzunu atıp çırpın. (Arzu ederseniz yumurta sayısını arttırabilirsiniz.)
  7. Yumurtayı tavaya dökerek dağıtın. Kenarlarından kontrol ederek pişirin.
  8. Baharatlarını atın. Dilerseniz limon da sıkabilirsiniz. 
Girit mutfağından yumurtalı vruvez yani "turp otu tarifli yumurtanız" servise hazır. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar