Pırasalı Kek Tarifi

Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi
Pırasalı Kek
Pırasalı kek yapmaya ne dersiniz? Sıcacık çayınızın yanında, açlığınızı yatıştıracak harika bir tarif.
Üstelik içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin deposu. Pratik yapımı ile sizi denemeye teşvik eden bu harika lezzeti kaçırmayın.

Pırasayı sevmeyenlerin bile aklını başından alacak olan, "mısır unlu pırasalı kek", sizlerle.

Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi Malzemler

  •  4-5 adet Pırasa
  •  2 Yumurta
  •  2 Su bardağı yoğurt (Yoğurdu sulu kısmından ekleyin.)
  •  2 Su bardağı mısır unu
  •  1 Su bardağı tam buğday unu
  •  1 Paket kabartma tozu
  •  1 Tane Havuç
  •  Bir çay bardağı yağ (Ben zeytin yağ kullandım.)
  •  Pul biber
  •  Zerdeçal (Bir ya da yarım çay kaşığı)
  •  Karabiber
  •  1 Tatlı kaşığı tuz

Pırasalı Mısır Unlu Kek Hazırlanışı

  1. Yoğurt ile yumurta çırpılır.
  2. Yağ eklenir.
  3. Baharatlar ile tuz konur.
  4. Un eklenir. Normal bi harç elde edilmeli, ne katı olmalı, ne de sıvı.
  5. Havuç rendelenir, karışıma katılır.
  6. Pırasa ince ince doğranır ve eklenir.
  7. Elde edilen karışım, kaşık ile karıştırılarak toparlanır. Hamurun kıvamı katı olursa, biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz. 
  8. Pırasalı kek hamuru bir tepsiye güzelce yayılır. İnce bir hamur isterseniz, geniş bir tepsiye yapabilirsiniz. (Pırasalı pizza görünümünde olur ki harika görünür.) 
  9. 200 derece fırında, alt üst ayarda iyice pişirin.
Enfes tarifiniz hazır. Pırasalı Mısır unlu kekinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır

Yorumlar